Home
Marktplaatsen
Producten
Recepten

Wie ben ik?

Facebook
Contact

Havermoutbrood

Waarom wil je een brood bakken zonder bloem?
Zoals je weet ben ik 'lichtjes' gebeten door de theorie van de voedselzandloper.
Er wordt afgeraden om de koolhydraten uit bloem te nuttigen, geven te grote suikerpieken en die krijg je niet van havermout.

 

Voor iedereen die zegt, voor mij geen havermoutpap, 
geen excuses meer, nu is er havermoutbrood.
We kiezen voor allemaal gezonde producten, we creëren een ontbijt, een hapje, een tussendoortje. Kortom je bakt een brood en binnen de kortste keren is het verorberd. Het is gezond en lekker!

We gebruiken:
- 300 gr havermout (waarvan we er 200 gr fijn mixen en 100 gr grof laten)
- 200 ml sojamelk
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- 2 koffielepels stevia
- 4 eieren
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 2 eetlepels lijnzaad
- fruit (ik heb nu 250 gr bosbessen gebruikt, diepgevroren)
Eventueel beetje zout..


Je mixt de havermout fijn, voeg de gewone havermout toe, en meng met de pitten en het lijnzaad. Voeg de melk, het bakpoeder, de stevia en de eieren toe en helemaal op het eind het fruit.

Je doet het brood in een cakevorm en laat gedurende 50 minuten bakken op 180°C.

(je kan de Soja melk vervangen door haver melk of rijstmelk, en de bosbessen vervangen door 4appels fijn gesneden,dit is dan weer eens een andere smaak)